Unity Software звільняє 25% працівників компанії, це 1800 людей. Нові звільнення проходять в рамках «перезапуску компанії». Це анонсували у внутрішньому меморандумі компанії в понеділок, повідомляють Yahoo News.

Завершення звільнень планується до кінця березня й в рамках нього попрощаються з працівниками з усіх команд, регіонів та напрямків бізнесу.

Виконавчий директор Джим Вайтхерст ще у листопаді анонсував перезапуск компаній, а в понеділок у листі працівникам написав наступне: 

«Ми… скорочуємо кількість речей, які ми робимо, щоб зосередитися на нашому основному бізнесі та забезпечити наш довгостроковий успіх і прибутковість».

Наразі невідомо, чи 1800 людей це цілком нові звільнення, чи до них входять також працівники, яким повідомили про звільнення ще наприкінці минулого року. Компанія поки жодним чином не прокоментувала новини.

Нагадаємо, Unity створила та підтримую один з найпопулярніших мультиплатформених ігрових рушіїв, який використовують мільйони інді-розробників з усього світу. У вересні 2023 р., через запропоновані зміни у ліцензійній політиці Unity визвала обурення розробників, частина з яких вирішила змінити рушії власних проєктів. Після скандалу компанію покинув генеральний директор Джон Річчітелло, трохи пізніше було оголошено о планах реструктуризації та можливих звільненнях в Unity.