Компанія Unity Software в III кварталі 2023 року порівняно з аналогічним періодом 2022 року збільшила дохід на 69%, до $544,2 млн. Про це йдеться в листі до акціонерів компанії.

«Наші результати у третьому кварталі були неоднозначними. Хоча дохід був у межах прогнозу, ми вважаємо, що можемо працювати краще», – сказано в листі на сайті Unity.

Компанія нагадала, що прогнозувала для III кварталу доходи від $540 млн до $550 млн. Тож отриманий результат відповідає її орієнтирам. Втім, CNBC звертає увагу на очікування ринкових аналітиків – за їхніми прогнозами, дохід Unity мав скласти $553,7 млн.

За підсумками III кварталу минулого року дохід компанії складав $323 млн, а в II кварталі цього року – $533 млн.

Компанія також повідомила, що кілька тижнів тому розпочала оцінку свого портфеля продуктів, щоб зосередитися на тих із них, які мають найбільшу цінність для клієнтів. Крім того, в Unity оцінюють структуру витрат.

У зв’язку із цим компанія допускає можливість скорочення персоналу та відмови від деяких продуктів. Unity важко оцінити терміни реалізації цих заходів, також вона уникла прогнозів на IV квартал та весь поточний рік.

Нагадаємо, що раніше довкола Unity розгорівся скандал, коли компанія оголосила про запровадження спеціальної комісії під назвою Runtime Fee. Це обурило розробників ігор, тож Unity змушена була переглянути свої наміри. У підсумку генеральний директор Unity Джон Річчітелло пішов у відставку.