Генеральний директор Unity Джон Річітелло пішов у відставку після нещодавнього скандалу щодо зміни бізнес-моделі компанії, яка спровокувала невдоволення розробників ігор. Про це пише VentureBeat.

«Для мене було привілеєм очолювати Unity протягом майже десяти років і служити нашим співробітникам, клієнтам, розробникам і партнерам, які відіграли важливу роль у зростанні компанії», – заявив він.

Джон Річітелло продовжить консультувати Unity. Між тим, тимчасовим генеральним директором і президентом компанії стане Джеймс М. Вайтхерст. А от головою правління Unity буде провідний незалежний директор ради директорів компанії Рулоф Бота.

«Джон провів Unity через неймовірне зростання за останні майже 10 років, допомагав нам перейти від безстрокової ліцензії до моделі підписки, дозволив розробникам монетизуватися, створив інші ігрові сервіси для обслуговування нашої спільноти творців, провів нас через IPO і позиціонував нас як першопрохідця у спільноті розробників», – зауважив Рулоф Бота.

Нагадаємо, що недавно довкола Unity розгорівся скандал, коли компанія оголосила про запровадження спеціальної комісії під назвою Runtime Fee. Її планувалося стягувати з 1 січня 2024 року за кожне встановлення ігор. З усім тим, це обурило розробників ігор, тож Unity змушена була переглянути свої наміри.