Компанія Swarovski представила розумний бінокль AX Visio, який може ідентифікувати птаха, на якого ви дивитеся. Розробку показали на виставці CES 2024 у Лас-Вегасі, пише Engadget.

Все, що треба зробити, це навести прилад на птаха та переконатися, що той перебуває у фокусі. Далі слід лише натиснути на спеціальну кнопку, і вже за кілька секунд система визначить назву птаха. Для цього вона використає базу даних застосунку Merlin Bird ID – наразі тут зібрано вже понад 9 тис. видів птахів.

Однак можливості бінокля не обмежуються тільки цим. Між окулярами міститься колесо керування, яке дозволяє перемикати функції. Вони дозволяють ідентифікувати диких тварин та метеликів. Крім того, бінокль має 13-мегапіксельну камеру та може передавати фото й відео на мобільний застосунок.

AX Visio має 8 ГБ пам’яті, якої вистачить на годину відео або 1700 фото. Крім розумних функцій бінокль також забезпечує 10-кратне збільшення. Вартість новинки складає 4600 євро (близько $5000). Поставки AX Visio мають розпочатися в лютому.