В Офісі президента вирішили відмовитися від ідеї бронювати від мобілізації чоловіків із високими зарплатами. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

За його інформацією, автором ініціативи був заступник керівника ОП Ростислав Шурма.

«По ідеї від Шурми бронюванню за податки 6 тисяч +, про які писав Forbes та інші ЗМІ….вже в ОП відмовились. Сподіваюсь не треба пояснювати причини і чому одразу ця ідея була дуже….мʼяко кажучи дивною?» – написав нардеп.

Недавно стало відомо, що в ОП пропонували змінити правила бронювання співробітників під час воєнного стану. Ініціатива стосувалася чоловіків із високими зарплатами.

Вона попередньо передбачала, що забронювати від мобілізації можна буде працівника, який сплачує 6 тис. грн ПДФО на місяць. Для цього треба отримувати зарплату від 33,4 тис. грн. Також 22% від розміру окладу має сплатити роботодавець у якості ЄСВ.

Ще один передбачав, що військовозобов’язаний має щомісячно отримувати «білу» зарплату в розмірі від 35 тис. грн. Розглядався й варіант, при якому на бронювання зможе розраховувати співробітник, за якого роботодавець платить близько 14,5 тис. грн ЄСВ. В цьому разі йдеться про зарплату в 66 тис. грн.