Компанія Meta офіційно запустила нову соціальну платформу Threads, розроблену командою Instagram, яка буде прямо конкурувати з Twitter Ілона Маска. Марк Цукерберг вже встиг відрапортувати, що за 4 години від початку запуску Threads в ньому зареєструвалося 5 млн користувачів. Непоганий розігрів перед можливим двобоєм мільярдерів.

На радощах Марк навіть зробив перший пост у Twitter за останні 11 років. Звісно, потроливши Маска.

Ви вже можете спробувати Threads – клон Twitter, розроблений в Instagram

Втім, поки що власник Meta тільки набирає популярність у Threads та на момент публікації має понад 500 тис. підписників.

Ви вже можете спробувати Threads – клон Twitter, розроблений в Instagram

Такому швидкому старту Threads завдячує своєю спорідненістю з Instagram, що дуже пришвидшило реєстрацію. По суті новий застосунок може повністю імпортувати ваш обліковий запис та потім пропонувати вашим друзям в Instagram на нього підписатися.

Окрім цього, великою перевагою Threads порівняно з іншими конкурентами Twitter зі старту стала увага великих брендів, SMM-відділи яких активно реєструються та починають вести сторінки в новій соцмережі. Це збільшує залученість користувачів, те, чого так бракує досі обмеженому інвайтами Bluesky, більш ґіківському Mastodon та сфокусованому на журналістах Post. Не кажучи вже про інші альтернативи.

Тож поки що Threads справді виглядає більш життєздатною альтернативою Twitter. Тим більше, що новий застосунок у майбутньому обіцяє реалізувати повну підтримку децентралізованого протоколу ActivityPub, який було розроблено консорціумом W3C. Це означає, що користувачі зможуть повністю мігрувати між соцмережами (або навіть на власний сервер), які його підтримують, забираючи весь свій контент. Це може стати в пригоді, враховуючи неоднозначну політику модерації Meta, яка розповсюджується в тому числі на Threads.

Якщо ж ви все-таки вирішили спробувати нову соціальну мережу, то зайти у Threads можна через застосунок на Android та iOS, повноцінної вебверсії платформа поки що не має, точно як це колись було в Instagram.

На цей час Threads пропонує користувачам можливість створювати записи довжиною 500 символів, додавати до них фото та відео з хронометражем до 5 хвилин. Основна стрічка новин в додатку поки що має алгоритмічне відображення, тобто ви будете бачити багато постів незнайомців. Марк Цукерберг відповів, що користувачі все ж зможуть бачити стрічку новин з постами тільки від друзів, втім, невідомо, чи буде вона хронологічною.

Якщо ви вирішили спробувати Threads, то також можете підписатися на сторінку Mezha.Media, де ми будемо публікувати останні новини.