Українська IT-компанія «Старлінк» готується до нового суду з метою захистити право на ТМ, анулювати яке просить американський гігант SpaceX. Про це повідомляє AIN.UA із посиланням на власника української компанії та торгової марки Сергія Дулицького.

За його словами, SpaceX подали на апеляцію – справу про ТМ Starlink продовжать розглядати 15 серпня. Провадження в ній за зверненням від SpaceX поновив Північний апеляційний господарський суд.

«Вони подали на нас до суду на анулювання нашої ТМ, вони фактично атакують мій бізнес, ми маємо захищатися, у нас немає іншого виходу. Будемо відстоювати свої інтереси у судовому порядку», – пояснив Дулицький.

Як відомо, американська SpaceX подала до суду на українське ТОВ «Старлінк», щоб заборонити використовувати ТМ, яка повністю співзвучна назві її супутникового бізнесу Starlink.

«Вони будували свої претензії на тому, що Starlink – це всесвітньовідомий бренд і що тільки через це ми маємо віддати ТМ. Вони подали до Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій заяву стосовно ТМ, і цей документ на 20 сторінок наполовину складався із посилання на медіа про те, яка Starlink – відома компанія», – нагадав власник української компанії.

На початку березня цього року Господарський суд Києва повністю відмовив SpaceX у позовних вимогах. 8 червня ця ж інстанція постановила стягнути зі SpaceX 480 тис. грн. витрат на правничу допомогу та 60 тис. грн. витрат, що пов’язані із проведенням експертизи.

Зауважимо, що українська «Старлінк» була заснована біля 15 років тому. Мільярдер Ілон Маск запустив американський Starlink в 2014 році, а в 2017-му почав реєстрацію ТМ у США.