Свен Вінке, директор Larian Studios, творець серії Divinity та гри Baldur’s Gate 3 відповів у Twitter/X директору з підписок Ubisoft Філіпу Трамбле, щодо його недавнього висловлювання про сервіси ігрових підписок.

«Яким би не виглядало майбутнє ігор, контент завжди буде головним. Але буде набагато важче отримати якісний контент, якщо підписка стане домінуючою моделлю та обрана група вирішуватиме, що має потрапити на ринок, а що ні. Шлях напряму від розробника до гравців – це вихід.

Майже неможливо змусити правління прийняти проєкт, що живиться ідеалізмом, а ідеалізму потрібен простір для існування, навіть якщо він може призвести до катастрофи. Підписні моделі майже завжди закінчуються аналізом витрат та вигід, спрямованим на максимізацію прибутку. У цьому немає нічого поганого, але це не має стати монополією на абонентські послуги. Ми вже і так усі залежимо від обраної групи цифрових платформ розповсюдження, і спроможність знайти там щось залишається жахливою. Якщо усі ці платформи перейдуть на підписку, це стане божевіллям.

У такому світі перевага сервісу підписок буде визначати, які саме ігри будуть створюватися. Повірте мені – ви цього не хочете.

Коротко кажучи, ви не знайдете наші ігри у сервісах підписок, при цьому я поважаю те, що для багатьох розробників така схема дає можливість створити власну гру. Для мене це не проблема. Я просто хочу переконатися, що інша екосистема не загине, тому що вона цінна.»