Директор із підписок Ubisoft Філіп Трамбле вважає, що гравцям потрібно звикати до того, що вони можуть не володіти іграми, й що ігрова індустрія рухається у тому ж напрямку що й кіно – сервіси підписок. Про це він розповів в інтерв’ю для GameIndustry.biz.

Ubisoft провела ребрендинг свого сервісу підписки й тепер Ubisoft+ Premium є головним варіантом, у якому користувачі за $17.99 на місяць отримають доступ до всієї бібліотеки компанії, в тому числі й до преміальних версій останніх релізів компанії, як от Prince of Persia: The Lost Crown.

Ще одним планом є Classic, який за $7.99 на місяць може запропонувати доступ до бібліотеки класичних ігор, серед яких є й Far Cry 6 та Rainbow Six: Siege. 

Загалом Філіп Трамбле вважає, що користувачі повинні відчувати себе комфортно, коли вони не володітимуть іграми, а користуватимуться сервісами підписки. Він порівняв перехід до системи підписок з тим, як колись гравці відмовились від фізичних дисків на користь цифрових версій ігор. 

«Одна з речей, яку ми побачили, полягає в тому, що гравці звикли до того, що вони мають і володіють своїми іграми, трохи як з DVD. Це зміна споживача, яка повинна відбутися. Їм стало комфортно не володіти своєю колекцією дисків. Це трансформація, яка відбувається трохи повільніше. Коли гравці відчувають себе комфортно в цьому аспекті… ви не втрачаєте свій прогрес. Якщо ви поновите гру пізніше, ваш файл прогресу все ще буде там. Він не буде видалений. Ви не втрачаєте те, що ви створили в грі, або вашу зацікавленість грою. Отже, мова йде про те, щоб відчувати себе комфортно, не володіючи грою».

Суть слів Філіпа полягає у тому, що гравці хоч і не володітимуть грою, все ще матимуть до неї постійний доступ, а їх прогрес зберігатиметься, отже ризиків мінімум. Хоча тут можна й посперечатися, якщо взяти до уваги всі ті старі класичні ігри, які прибрали з продажу, й гарантій, що в майбутньому певні проєкти не прибиратимуть з сервісів підписки немає. 

Він також розповів, що стримінг ігор теж є важливою частиною для успіху підписок, і що компанія активно працює у цьому напрямку. Тут також варто зазначити, що Ubisoft отримали права на стримінг ігор Activision Blizzard внаслідок угоди з Microsoft.