Схоже, платформа X Ілона Маска виявилася міцнішою, ніж досі здавалося. Її результати залишаються доволі стабільними, попри зниження після придбання Ілоном Маском у 2022 році. Про це пише TechCrunch.

Ситуацію довкола платформі оцінюють по-різному. Приміром, The Wall Street Journal посилається на дані дослідницької компанії Sensor Tower, яка спостерігала зниження кількості щоденних активних користувачів мережі у вересні на 16%.

Тут також підрахували, що середній час, який один користувач щодня приділяв X, у III кварталі цього року порівняно з аналогічним періодом минулого року зменшився на 2%.

Sensor Tower – не єдина компанія, яка говорить про таку тенденцію на платформі. Similarweb також нещодавно заявила, що трафік X і щомісячна кількість активних користувачів скорочується.

Аналітики Apptopia загалом погоджуються з думкою про те, що кількість щоденних активних користувачів X падає. Таку ситуацію тут спостерігають з травня. Кількість завантажень також почала падати після ребрендингу додатка на X у липні.

Однак в Apptopia припускають, що зниження може бути пов’язаним із відсутністю нових користувачів, які могли б компенсувати втрати після ребрендингу.

В Apptopia також вважають, що конкуренти X, такі як Threads, не обов’язково переманюють до себе користувачів колишнього Twitter. За місяць після запуску Threads лише 10% користувачів X спробували платформу.

Цікаво й те, що навіть коли Threads вдалося переманити до себе користувачів X, ті все ще проводили більше часу саме на платформі X, ніж у Threads. Після запуску Threads користувачі приділяли йому 23,8 хв на день порівняно з 31,1 хв, які вони проводили на платформі Х. Уже у вересні ці цифри змінилися. Тепер користувачі обох платформ приділяють 3,7 хв на користь Threads та 16,9 хв на його конкурента.

Тож X, очевидно, зберігає певну частину своєї популярності навіть попри те, що кількість активних щомісячних користувачів Threads наближається до 100 млн.