Наче за формою кузова та кількістю місць – це практичний ліфтбек. Але за всіма технічними показниками новий електромобіль Lotus Emeya – це справжній «суперкар мрії з дитинства»! Ось хоча б дизайн: обтічний кузов, великі колеса, загострені фари, суцільний задній ліхтар. А ще – активна аеродинаміка з рухомими елементами на кшталт заднього антикрила та адаптивна пневматична підвіска.

Насправді в електромобілі Lotus Emeya закладено дуже багато цікавих технологій, це наче вітрина досягнень компанії. Звісно найголовніше – це електричний привод. Так, Lotus Emeya у максимальній версії R запропонує 905 к.с. та прискорення 0-100 км/год за 2,8 секунди – й це одразу робить його одним з найбільш динамічних електромобілів на сьогодні.

Натомість версія Lotus Emeya S робить ставку не стільки на потужність, скільки на дистанцію пробігу – такий електромобіль може подолати до 600 км на одній повній зарядці акумулятора (проти 490 км у версії Lotus Emeya R). Хоча з рівнем потужності близько 600 к.с. електромобіль Lotus Emeya S теж не назвеш «слабаком».

До речі, для двох версій Lotus Emeya буде використано акумулятор місткістю 102 кВт⋅год. з можливістю дуже швидкого заряджання: потужність зарядки може сягати 350 кВт, що дозволяє додавати 150 км запасу ходу за п’ять хвилин. Крім того, обидві версії Lotus Emeya запропонують схожий салон…

Маємо спортивні сидіння-ковші й окремі горизонтальні дисплеї для водія та переднього пасажира. Ще один великий дисплей встановлено вже по центру передньої панелі. Крім того, передбачено й проєкційний дисплей з віртуальною діагоналлю 55 дюймів – він наче буде створювати доповнену реальність.

Звісно, такий рівень технологій та характеристик буде коштувати немало. Наприклад, електромобіль Lotus Emeya S має стартувати приблизно зі $120 тис., а версія Lotus Emeya R взагалі оцінюється близько $150 тис. Але ж хто рахує гроші на мрію?…