Як ми й здогадувалися, протягом вихідних Baldur’s Gate III значно наростила базу гравців. У неділю 6 серпня 2023 р. одночасне число Steam-гравців в Baldur’s Gate III в онлайн склало 814 666 осіб, що майже вдвічі більше, ніж в день релізу.

Протягом вихідних Baldur’s Gate III впевнено утримувала друге місце за кількістю гравців в онлайн, випереджаючи навіть Dota 2. А загалом гра показала дев’ятий за весь час існування Steam онлайн, поступаючись у рейтингу 2023 р. лише Hogwarts Legacy з її 879 308 гравців у перші вихідні після релізу 12 лютого 2023 р.

Baldur’s Gate III продовжує встановлювати рекорди

На думку аналітиків, такий вражаючий старт на ПК допоможе і релізу Baldur’s Gate III на PlayStation 5 та Xbox Series X/S. Дата старту на PS5 вже відома – це 6 вересня 2023 р. і гра вже вийшла на першу стрічку попередніх замовлень в американському PlayStation Store. Скоріш усього, Baldur’s Gate III не покаже на консолях таких самих видатних результатів, як на ПК, все ж таки хардкорні CRPG – це в першу чергу ПК-продукти, але поставити рекорд для ігор свого жанру на консолях вона зможе.

Дата релізу Baldur’s Gate III на консолях Xbox Series X/S поки що не оголошена через технічні обмеження щодо split-screen кооперативу на Xbox Series S. Скоріш за все, йдеться вже про 2024 р.