Мільярдер Ілон Маск розповідав людям про вживання невеликих доз кетаміну. Також гендиректора Tesla бачили, коли він вживав наркотик для розваг. Про це пише Insider із посиланням на розслідування The Wall Street Journal, в якому йдеться про те, що такі способи стимуляції стали частиною робочої культури Кремнієвої долини.

За словами обізнаних людей, Ілон Маск вживає повні дози наркотику на вечірках. Сам мільярдер після публікації статті WSJ написав у Twitter про вживання кетаміну для лікування депресії.

«Депресію в США діагностують занадто часто, але для деяких людей це дійсно проблема хімії мозку, – написав він. – Але зомбування людей антидепресантами, безумовно, відбувається занадто часто. З того, що я бачив із друзями, кетамін, який приймають час від часу, є кращим варіантом».

Кетамін є «дисоціативним наркотиком», який може впливати на зорові та слухові відчуття людини, а також викликати «відсторонення від реальності», згідно з даними Алкогольної та наркотичної фундації.

Про вживання наркотиків Маском було відомо й раніше. Приміром, у 2022 році мільярдер заявив, що він і вся компанія SpaceX повинні були проходити перевірку на наркотики протягом року після того, як він покурив марихуану в подкасті з Джо Роганом у 2018 році.

Торік The New York Times повідомляла, що мільярдер часто любить обговорювати з друзями переваги психоделічних препаратів і за останні 20 років відвідав майже кожен фестиваль Burning Man.

Загалом, за даними The Wall Street Journal Ілон Маск є одним з кількох керівників у Кремнієвій долині, які відкрито вживають психоделіки. Одним з них також є співзасновник Google Сергій Брін, який, за даними видання, вживав гриби псилоцибін.

Раніше видання Insider повідомляло, що минулого літа Брін був присутній на вечірці в Лос-Анджелесі, де гості відкрито вживали психоделічні гриби, а його колеги говорили, що він цікавиться ними в цілому. Також відомо, що члени Founders Fund – елітної венчурної фірми в Сан-Франциско, яка інвестувала в такі великі компанії, як SpaceX, Airbnb і Spotify, – влаштовують вечірки з психоделіками, зазначає видання.