Французька Don’t Nod (Remember Me, Life Is Strange, Vampyr) продовжує дивувати різноманіттям жанрів, у яких працює. Після адвентюр, action та action/adventure лише у 2023 році студія планує випустити три гри. Це action/RPG Banishers: Ghosts of New Eden, візуальна новела Harmony: The Fall of Reverie (вийшла тиждень тому і ми вже готуємо огляд) та ще одна гра – альпіністський action Jusant.

За описом розробників Jusant – це медитативний альпіністський action з головоломками. Судячи з того, що ми бачимо у відео, це наче з action/adventure типу Tomb Raider викинули усе зайве, крім скелелазіння. А ще, схоже, події Jusant відбуваються на іншій планеті, і герой/героїня гри разом з кумедним компаньйоном, який допомагає розбудити сили природи, мають піднятися на височенну скелю/башту, щоб розгадати секрети цивілізації, яка жила тут до того. Автори кажуть, що гравці можуть рухатися у власному темпі, досліджувати різні шляхи, поліпшувати власне спорядження тощо.

Виглядає Jusant дійсно заспокійливо, якщо у вас, звісно, немає боязні висоти. Гра має демо на Steam, тож ви можете оцінити її самостійно.

Реліз Jusant заплановано на осінь 2023 р. на Windows ПК у Steam, PlayStation 5 та Xbox Series X|S.