Ще на початку 2023 р. я розпочав працювати над статтею про нові українські ігри і ніяк не очікував, що ця праця розтягнеться на декілька місяців і цілу низку матеріалів. Перша частина статті, «Зроблено в Україні: українські ігри 2023 (33 гри)» вийшла ще 26 лютого 2023 р., потім було ще чотири матеріали, загальна кількість українських ігор в яких сягнула 112 найменувань (ігри що вже вийшли і ті, що заплановані на 2023-2025 рр.). Це останній, шостий матеріал цієї серії у цьому році, і мова в ньому піде про ігри, що не потрапили у попередні випуски і встигли дістатися до релізу у 2023 р. Посилання на попередні частини «Зроблено в Україні: українські ігри 2023-2025 р.» ви знайдете наприкінці статті.

Як я вже зауважував раніше, таке враження, що повномасштабна війна стала своєрідним каталізатором, який активував остаточне відокремлення українського ігрового ринку від російського і водночас став рушієм своєрідного ренесансу української ігрової індустрії. Все це дещо нагадує період зародження ігрового ринку України у 1997–2008 р., але цього разу без хворобливої прив’язки до російського, що дуже тішить.

Давайте вже до самих ігор. Ще 27 українських ігор які вийшли у 2023 році (тобто разом вже 77 лише у 2023 р.!), у порядку релізів. Але спочатку хочу нагадати, що не усі ігри повинні мати графіку рівня S.T.A.L.K.E.R. 2 і не усі ігри, що виходять, досягають успіху.


The Escape: Together

Розробник Nightstuff Games
Жанр горор, адвентюра
Дата виходу 13 січня 2023 [Дочасний доступ]

The Escape: Together – кооперативний горор/виживання для 1-3 гравців. Якась лячна потвора пробралася у ваш дім, і ви маєте вижити та знайти можливість втекти з небезпечного місця.

The Escape: Together вийшла у Дочасному доступі Steam ще на початку року, і розробники досить активно оновлюють проєкт. З’явилася нова мапа, новий інвентар, анімації, нарешті українська локалізація. Останнє оновлення до гри вийшло 26 жовтня 2023 р., крім того, автори повідомили про роботу над новою мапою та PvP режимом. Непоганий темп, особливо враховуючи, що гру, здається, розробляє лише одна людина.

У The Escape: Together гарні відгуки гравців та непоганий Steam-рейтинг 85/100 (з 472 рецензій, це багато). Гра коштує у Steam лише 74 грн.


Me in the Office

Розробник Михайло Конох
Жанр action
Дата виходу 17 лютого 2023

Me in the Office – комедійний бойовик від Михайла Коноха, у якому гравцю треба розтрощити на друзки величезний триповерховий офіс. Такий собі Goat Simulator lite, про людину, якій остогидло працювати на компанію.

На жаль, Me in the Office здається пройшла непоміченою для гравців, на Steam у гри лише декілька відгуків, яких недостатньо навіть для формування рейтингу.

Михайло Конох не новачок, він видає власні ігри на Steam з 2014 р. Найпопулярніша з усіх – Fly in the House має змішані відгуки. Зараз Михайло працює над наступним проєктом – Zra Stories.


AlcoFox

Розробник Vetus Corvum
Жанр action/платформер
Дата виходу 10 квітня 2023

AlcoFox – це action/платформер з головоломками та елементами чорної комедії. Ви граєте за білку-лису, яка потерпає від алкоголізму та має пройти чергу випробувань, щоб змінити своє майбутнє.

AlcoFox – перша гра студії анімації Vetus Corvum. Проєкт хвалять за гумор та персонажів, але трохи сварять за ігрові механіки. Наразі рецензій не вистачає для формування рейтингу.


Brutalism22

Розробник Marginal act
Жанр горор
Дата виходу 12 квітня 2023

Brutalism22 – це сповнений символів філософський горор про російсько-українську війну, події якого відбуваються у Києві на початку повномасштабного вторгнення. Кияни мають впізнати деякі символи міста епохи радянського бруталізму: готель «Салют», «Літаючу тарілку» на Либідській, типові київські 16-поверхові «панельки».

Студія Marginal act працює у стилістиці чи то наївного мистецтва, чи то примітив-сюрреалізму, тож до того, як виглядають їхні ігри, а з 2017 року на Steam вийшло вже 18 проєктів, слід звикнути.

У Brutalism22 переважно схвальні відгуки гравців та Steam-рейтинг 70/100 на базі 17 рецензій. Гра коштує 99 грн.


Expansion

Розробник Plazma Studio
Жанр стратегія реального часу
Дата виходу 14 квітня 2023 [Дочасний доступ]

Expansion – тактична стратегія реального часу у VR від українсько-мальтійської Plazma Studio, яка має офіси у Харкові та на Мальті. Фішка гри – непряме керування військами. Геймплей поєднує action, дослідження, розробку стратегій, формування бойових загонів тощо. Крім багатокористувацької частини планується і повноцінна однокористувацька кампанія.

Безплатна версія гри, своєрідний Дочасний доступ, вийшла на платформі Meta для Quest 2 та Meta Quest Pro. Відгуки гравців дуже непогані. Повноцінний реліз Expansion на Oculus Quest та платформі Steam заплановано на другий квартал 2024 р.


Forest Fire

Розробник Chute Apps
Жанр action/RPG
Дата виходу 3 травня 2023

Forest Fire – це піксельний roguelike/bullet hell, у якому ви граєте за невеличке полум’я, яке має розпалити величезну лісову пожежу та знищити все навкруги. Полум’я має ухилятися від дощових хмар та пожежників, отримує рівні, додаткові здібності тощо. Така собі вільна варіація на тему Vampire Survivor.

Chute Apps – це лише дві людини. Канадець Карл Чут та українка Анастасія Петренко. В них вже є дві гри на Steam та купа проєктів у роботі.

Forest Fire має дуже схвальні відгуки гравців та Steam-рейтинг 88/100 на базі 60 рецензій.


Chronicles of Vipers

Розробник Brenntkopf Studio Kharkiv
Жанр шутер від першої особи
Дата виходу 20 червня 2023

Chronicles of Vipers – шутер від першої особи, автори якого надихалися іграми початку 2000-х років та фільмами VHS-епохи. Ви граєте за секретного агента ЦРУ Стівена «Гадюку» Роджерса. Ваше завдання – визволити з полону всіх своїх колег в різних частинах Колумбії, а також знищити нову загрозу – картель «Вільних шукачів нарко». Мені здається чи назва гри це алюзія на Venom. Codename: Outbreak?

Попри те, що гру сварять за ігрові механіки, погане відчуття зброї, тупих NPC тощо, майже усі відгуки, їх поки що лише 19, позитивні, тому і Steam-рейтинг Chronicles of Vipers дуже непоганий – 94/100.

Взагалі-то Brenntkopf Studio Kharkiv, яка отримала увагу українських гравців після серії пародійних ігор «КосмоОдісея», дуже продуктивна студія, яка випустила у 2023 р. цілих три гри: CosmoOdyssey 2: Comeback to origin, Chronicles of Vipers та Son of Perun Kharkiv.


SKY

Розробник DIRECTOR’S CUT
Жанр стратегія
Дата виходу 27 червня 2023

Містобудівна стратегія з графікою в дусі Minecraft про побудову екологічного міста на летючому острові та підтримання балансу. Цікава концепція, яка, на жаль, не знайшла свого гравця. У SKY декілька рецензій, яких не вистачає на формування Steam-рейтингу.

Розробник SKY Ігор Подлєсний, у портфоліо якого це вже друга гра без гравців, планує свій наступний проєкт створювати вже у складі колективу, а не наодинці, а поки що розробляє концепти української бронетехніки та викладає їх на Youtube.


Machi: Above the Void

Розробник Nasty Cat
Жанр головоломка
Дата виходу 5 липня 2023

Медитативна, але достатньо складна головоломка в дусі математичних кросвордів у японському стилі з воксельною графікою. Тут є навіть мультиплеєр, що незвично для ігор подібного плану, але ось гравців на жаль небагато.

У Machi: Above the Void поки що небагато рецензій, тож Steam-рейтингу теж немає.

Це вже друга гра студії Nasty Cat, що вийшла цього року. Sharded World у дусі Vampire Survivors вийшла у Дочасному доступі ще у лютому 2023 р. і має набагато більше рецензій та гравців. Крім того, студія працює ще над одним проєктом, Sharded World: Backpack Adventure у дусі популярної Backpack Hero.


Catch & Cook: Fishing Adventure

Розробник Campfire Studio
Жанр аркада, симулятор
Дата виходу 14 липня 2023

Catch & Cook: Fishing Adventure – це мила action/adventure про рибалку, здається після успіху DREDGE та DAVE THE DIVER їх буде ще багато.

В Catch & Cook: Fishing Adventure ви керуєте невеличким риболовецьким човном, ловите рибу, використовуючи різні снасті, готуєте з неї нові страви та досліджуєте навколишній світ, виконуючи різні завдання. На відміну від DREDGE в українській грі більше сонця і набагато спокійніша атмосфера.

На відміну від попереднього проєкту Campfire Studio, досить успішної My Dream Setup яка вийшла 20 лютого 2023 р., Catch & Cook: Fishing Adventure зібрала набагато менше гравців. У гри дуже непоганий Steam-рейтинг 81/100 та 32 відгуки.


Demon Lord Reincarnation

Розробник Graverobber Foundation
Жанр рольова гра
Дата виходу 19 липня 2023

Покрокова рольова гра у дусі класичних Might & Magic та більш сучасних Legend of Grimrock з монохромною 3D-графікою від автора торішньої Ringlorn Saga.

Серед фішок Demon Lord Reincarnation – 20 різних персонажів, яких можна додати до партії та можливість продовжити гру після перемоги над Лордом Демонів, але вже за нього та його армію.

На жаль, в українській грі є лише англійська та японська мови. У Demon Lord Reincarnation переважно схвальні відгуки та Steam-рейтинг 71/100 з 74 рецензій.


AI Olympius

Розробник Lion’s Shade
Жанр шутер від третьої особи
Дата виходу 20 липня 2023 [Дочасний доступ]

Нарешті новий проєкт від львівської студії Lion’s Shade (насправді це лише дві людини, чоловік та дружина), авторів популярної футуристичної містобудівної стратегії Cliff Empire (2019), що розійшлася тиражем більше 100 тис. копій.

AI Olympius була задумана ще 12 років тому, і ось нарешті автор готовий до реалізації цього проєкту. AI Olympius – це сюжетний футуристичний шутер з тим самим візуальним стилем, що був використаний в Cliff Empire, але цього разу набагато більш детальним оточенням. Це не дивно, бо події гри відбуваються у всесвіті Cliff Empire.

Наразі усі основні механіки готові, тож розробники вирішили вийти у Дочасному доступі і доробляти гру, тестуючи нововведення на гравцях. Зараз є вже 6 з запланованних 20-25 місій. У грі планується кооператив з підтримкою split screen, PvP, Виживання та режим Арени.

У AI Olympius поки що не дуже багато гравців, але відгуки позитивні. Steam-рейтинг 81/100 з 22 рецензій. У автора є чітке бачення розвитку проєкту та декілька вдалих релізів за плечима.


Piero’s Pilgrimage

Розробник Pier Plowman
Жанр адвентюра
Дата виходу 22 липня 2023

Piero’s Pilgrimage – це дуже дивний сюрреалістичний досвід. Події гри відбуваються в середині трупа гігантської мертвої русалки, ваш персонаж – це милий песик у смішному ковпаку. У гри дуже дивний візуальний стиль та специфічна монохромна кольорова гама.

У Piero’s Pilgrimage змішані відгуки і загалом їх не вистачає для формування Steam-рейтингу.


Liberator

Розробник NoNeed Knights
Жанр stealth/action
Дата виходу 17 серпня 2023

Liberator – це stealth про грабіжки у магазинах, тобто шопліфтінг. Гра цікава тим, що її створили дві дівчини-підлітка, Олександра Корнійчук та Ольга Московська, які займаються на курсах по розробці ігор та вивчають Unreal Engine. Власне Liberator – це для дівчат «проба пера» на Unreal Engine.

Задача гравця «винести весь магазин», але навкруги камери, продавці, інші покупці, а на товарах є антикрадіжні засоби, які ще треба зняти, щоб не задзвеніти на виході. Але і персонажа можна прокачати, щоб спростити пограбування.

Liberator – це дипломний проєкт на курсах, тож цієї гри немає у Steam та інших магазинах, завантажити її безплатно можна з сайту itch.io.


GameDev Trash

Розробник Extela Games
Жанр мікс
Дата виходу 18 серпня 2023 [Дочасний доступ]

GameDev Trash досить дивна гра, на кожному новому рівні вона змінює оточення та… жанр. Це шутер, RPG у відкритому світі, горор, та багато що ще! Сюжет гри стосується сучасної ігрової індустрії та її особливості і так, це пародія. Такий собі український Evoland на рушії Unreal Engine 5 з відповідною деталізацією графіки. Автори пропонують справжній AAА досвід за ціною інді, принаймні вони так кажуть.

Гра вийшла у Дочасному доступі Steam, але залишиться в ньому назавжди, це теж такий жарт щодо специфіки сучасного геймдеву.

Хоча насправді це може бути цікаво, тому що Extela Games – це підрозділ львівської аутсорс компанії Extela, яка вже більше 7 років займається розробкою сайтів, мобільного софта, інтерфейсів тощо. Extela Games – це розширення в бік ігрового аутсорсу, а GameDev Trash має стати демонстрацією вмінь розробників. До речі, на сайті компанії є анонс наступного проєкту – Twilight.

У GameDev Trash схвальні відгуки та Steam-рейтинг 81/100 на основі 11 рецензій.


Z.O.N.A Project X VR

Розробник AGaming+
Жанр шутер, рольова гра
Дата виходу 25 серпня 2023

Z.O.N.A Project X VR – це майже S.T.A.L.K.E.R. 2, але у віртуальній реальності. З аномаліями, монстрами, різноманітною зброєю, сталкерами біля ватри, власною базою тощо. Виглядає це дійсно майже як офіційна VR-конверсія S.T.A.L.K.E.R.

AGaming+, яка розробляє Z.O.N.A Project X VR, до недавніх пір розробляла ігри для Android та iOS, серед яких були і 3D-action про Чорнобильську зону – Z.O.N.A Shadow of Lemansk та Z.O.N.A Project X. З 2019 р. студія випускає деякі свої ігри і на Steam VR.

У Z.O.N.A Project X VR дуже схвальні відгуки та Steam-рейтинг 83/100 на основі 111 рецензій, що немало, як для виключно VR-проєкту.

А в розробці у AGaming+ вже наступний VR-проєкт – Z.O.N.A: Origin, з набагато сучаснішою та деталізованішою графікою. Ця гра має вийти у Дочасному доступі Steam у 2024 році.


Son of Perun Kharkiv

Розробник Brenntkopf Studio Kharkiv
Жанр шутер, рольова гра
Дата виходу 1 вересня 2023

Ще одна гра від Brenntkopf Studio Kharkiv і цього разу про Харків, який після Перемоги став українським Детройтом і найрозвиненішим містом на планеті. Події гри відбуваються у 2054 році у всесвіті попередніх проєктів студії, «Космоодісеї». Головний герой Son of Perun Kharkiv – ветеран Андрій Бондаренко, детектив Харківського департаменту поліції, що належить приватній корпорації. Його завдання – знайти винного у збої захисних систем корпорації.

Харківський «Кіберпанк» вийшов на релізі трохи глюкавим, як і той самий Cyberpunk, але у гри все ж таки дуже схвальні відгуки, Steam-рейтинг 95/100 (42 рецензії) та цінник лише 60 грн. Але не очікуйте від Son of Perun Kharkiv графіки рівня Cyberpunk 2077, за візуальною складовою це традиційний проєкт Brenntkopf Studio Kharkiv.


Solitaire Quest: Garden Story

Розробник Playzzy Games
Жанр казуальна карткова гра
Дата виходу 11 вересня 2023

Playzzy Games – ще одна українська аутсорс-компанія, яка з 2012 р. розробляє застосунки для iOS, Android, Facebook, Windows та Mac на замовлення. Solitaire Quest: Garden Story – це друга гра студії за 10 років, випущена під власним брендом.

Solitaire Quest: Garden Story – це досить типовий картковий Solitaire на садово-паркову тематику. Подібних умовно безплатних казуальних ігор безліч на мобільних платформах, але до ПК вони дістаються зрідка. Може саме тому, що це нетиповий для ПК жанр, відгуків у гри поки що замало для формування Steam-рейтингу, але майже усі вони позитивні. Цінник – 124 грн.


Root of Win

Розробник dmytropohorol
Жанр головоломка
Дата виходу 13 вересня 2023 [Дочасний доступ]

Root of Win – однокористувацька/кооперативна топографічна головоломка у 3D з монохромною спрощеною графікою. З опису та трейлерів складно зрозуміти нюанси ігроладу та і стиль графіки не допомагає, а лише вводить в оману. Можливо саме тому у гри поки що замало відгуків, насправді лише три, але усі вони позитивні.

Root Of Win вийшла у Дочасному доступі, і начебто автор збирався підтримувати її, але за три місяці сторінка гри жодного разу не оновлювалася.


Castle Of Void

Розробник Determined Fantasy
Жанр стратегія, Tower Defense
Дата виходу 18 вересня 2023

Castle Of Void – це досить традиційна фентезійна 3D Tower Defense з невибагливою графікою. Цікава особливість гри – можливість використовувати монстрів як союзників. А ще у гри аж 15 локалізацій, і, звісно ж, ніякої російської.

Але найцікавіше в Castle Of Void – це вік розробника. Олександру, який створив Castle Of Void, лише 14 років і починалася ця гра як курсовий проєкт.

У гри поки що замало оцінок для формування рейтингу, але усі вони позитивні. Якщо хочете підтримати юного розробка, коштує Castle Of Void лише 74 грн. І взагалі-то, не забувайте писати відгуки, особливо на українські ігри.


Russian Warship

Розробник Дмитро Жолтобрюхов
Жанр action, Tower Defense
Дата виходу 20 жовтня 2023

Russian Warship – це ще одна ігрова візуалізація фрази-мема «Русский военный корабль, иди нахуй!». У цій грі ви будете буквально закидувати російські кораблі та літаки факами, обороняючи острів Зміїний та Крим. У грі можна знищити Кримський міст, потопити крейсер «Москва», відправити купу росіян на концерт Кобзона і навіть вбити путіна.

Не слід плутати Russian Warship з грою Russian warship go f*ck yourself від підліткової команди Martian Teapots з Сум, яка вийшла ще у першій половині 2022 р.

Звісно ж у такої мемної гри дуже гарний Steam-рейтинг 97/100 (з 49 відгуків) до того ж, вона абсолютно безплатна.


Strange House

Розробник Games4Wonders
Жанр адвентюра
Дата виходу 3 листопада 2023 [Дочасний доступ]

Strange House – це історія хлопця, який шукає свою зниклу дівчину у похмурому бідному промисловому містечку десь на віддаленій околиці країни. Тут купа промислових підприємств, які постійно димлять і часто застилають небо густим смогом. Цивілізація дістається сюди погано, тому, попри сучасність, переважають старі будівлі радянського типу, а також всі супутні споруди та побут. Така собі вуаєристична японська адвентюра з елементами виживання у пострадянському антуражі.

Цікаво, що виглядаючи майже як 2D-гра, Strange House насправді використовує рушій Unreal Engine. Це перший самостійний проєкт студії Games4Wonders, яка до цього працювала як аутсорсер, а також розробляла контент для Unreal Marketplace.

Гра, яка вийшла у Дочасному доступі місяць тому, має поки що недостатньо відгуків для формування рейтингу, але ті що є (8) виключно позитивні. Вартість гри у Steam – 74 грн.


Lost Hope: Backrooms

Розробник mdvd
Жанр горор
Дата виходу 8 листопада 2023 [Дочасний доступ]

Lost Hope: Backrooms – це горор-гра на основі всесвіту крипіпасти (мені довелося гуглити) The Backrooms. Задача гравця розв’язувати загадки і знайти вихід (якщо він взагалі існує) з заплутаних лабіринтів чи то закинутих офісних приміщень, чи то підвалів, якими вештаються декілька зловісних сутностей. В Lost Hope: Backrooms понад 10 рівнів з різними головоломками та фрагментами історії. Є також підтримка кооперативної гри.

У Lost Hope: Backrooms вже 20 відгуків, здебільшого позитивних, але Steam чомусь поки що не сформував її рейтинг.


Space Killer

Розробник Two Friends
Жанр action/RPG
Дата виходу 23 листопада 2023

Space Killer – космічна action/RPG у дусі Vampire Survivors. Знищуєте ворогів, накопичуєте досвід, збираєте ресурси, поліпшуєте зброю, знищуєте ще більше ворогів, збираєте ще більше ресурсів і так далі. Замість магії та зачарованого лісу – космос, енергетичні поля та лазери.

У Space Killer є 6 унікальних космічних кораблів з надзвичайними суперздібностями, мільйони видів зброї та предметів забезпечення для кораблів, 6 різноманітних типів місій тощо.

Цю гру за 6 місяців розробили лише дві людини і коштує вона лише 99 грн. Steam-рейтинг неймовірні 100/100, але поки що лише на базі 18 відгуків.


A Twisted Path To Renown

Розробник Game-Labs
Жанр шутер
Дата виходу 1 грудня 2023 [Дочасний доступ]

PvEvP extraction shooter, тобто PvEvP шутер від першої особи з механікою вилучення/пограбування від шведсько-української студії Game-Labs (у травні 2021 р. киян за $32,5 млн придбав шведській холдинг Stillfront Group).

A Twisted Path To Renown – це своєрідне продовження/спіноф попередньої гри студії – This Land Is My Land, але цього разу з PvP і вже не за індіанців, а за американських колоністів. Сетинг – Дикий захід у 1899 році.

Автори обіцяють неймовірну систему крафтінгу, реалістичне виживання у дикій природі, полювання, будівництво бази, реалістичну зброю, ланцюжки виробництва тощо. Виглядає навіть складніше за Red Dead Redemption 2. Та і з візуальної точки зору гра виглядає дуже непогано, може це ще і не рівень Rockstar Games, але вже досить сучасний A-шутер.

A Twisted Path To Renown вийшла у Дочасному доступі 1 грудня 2023 р. і доступна для придбання на власному сайті гри. Це версія для власного лаунчера студії й вона несумісна зі Steam. Сторінки на Steam гра поки що не має, але імовірно вона з’явиться колись у 2024 році.


Ultimate General: American Revolution

Розробник Game-Labs
Жанр wargame
Дата виходу 1 грудня 2023 [Дочасний доступ]

Ще одна гра від київської Game-Labs. Нова частина серії популярних варгеймів реального часу Ultimate General. Якщо рахувати лише наземні частини, то Ultimate General: American Revolution – третя, якщо додати ще і морські wargame серії Ultimate Admiral – п’ята.

На відміну від перших двох частин Ultimate General: Gettysburg (2014) та Ultimate General: Civil War (2017), кожна з яких, до речі, продалася тиражем понад 200 тис. копій, Ultimate General: American Revolution, як можна побачити, присвячена подіям не Громадянської війни в США, а Війні за незалежність США у 1775–1783 рр.

В Ultimate General: American Revolution будуть американські та британські кампанії 1775-1776, 1776-1777, 1777-1778 та 1778-1779 років, тобто разом вісім річних кампаній. Крім наземних битв у грі є і великі морські баталії та навіть висадки десанту. А ще багато елементів реалізму, як то затримка доповідей підрозділів, підтримка військ, їжа та амуніція, мораль, оборонні споруди тощо.

1 грудня 2023 р. Ultimate General: American Revolution стала доступна до придбання у Дочасному доступі на власному сайті. Зверніть увагу, це версія для власного лаунчера студії й вона несумісна зі Steam. У Дочасному доступі Steam Ultimate General: American Revolution з’явиться лише у 2024 році.


In Her Head

Розробник Games4Wonders
Жанр візуальна новела
Дата виходу 8 грудня 2023

Зроблено в Україні: українські ігри 2023. Патч 1.3 (+27 ігор)

Ще одна гра від студії Games4Wonders. In Her Head – це невеличка візуальна новела про дівчину, що страждає від соціофобії та боїться навіть звичайного телефонного дзвінка. Головна проблема дівчини – необхідність подзвонити та записатися на стрижку. Як це, коли кожен дзвінок здається випробуванням?

У In Her Head чотири різних закінчення, і судячи з вертикального дизайну усіх скринів, вона створювалася для мобільних платформ.

Попри невисоку ціну, лише 50 грн., відгуків у гри, яка вийшла 10 днів тому, поки що немає.


На цьому ми поки що зупинимося, щоб продовжити у 2024 р. Автор людина, тож він напевне пропустив якийсь реліз чи розробників. Але ми продовжимо писати про українські ігри, тож, якщо ви український розробник, який готує власний проєкт для ПК чи консолей, пишіть нам, надсилайте новини, анонси та трейлери ваших ігор. З ймовірністю майже 100% ми опублікуємо їх на «Межі». Для мобільних проєктів ймовірність нижче, бо ми не вважаємо себе спецами у мобільному геймінгу, але вона точно не нульова, тож пишіть.

У попередніх серіях:
«Зроблено в Україні: українські ігри 2023 (33 гри)»
«Зроблено в Україні: українські ігри 2023. Патч 1.1 (+10 ігор)»
«Зроблено в Україні: українські ігри 2024–2025. Частина I (25 ігор)»
«Зроблено в Україні: українські ігри 2024–2025. Частина II (ще 25 ігор)»
«Зроблено в Україні: українські ігри 2023–2025. Патч 1.2 (+ 19 ігор)»