У оновленні iOS 17.3 Apple може посилити захист iPhone додавши нову функцію безпеки Stolen Device Protection. Про це пишуть The Verge

Нова функція допоможе захистити смартфон від крадіїв. Зараз паролю екрана блокування достатньо, щоб отримати доступ до фінансової чи особистої інформації на смартфоні. У наступному оновленні для цього знадобиться TouchID або FaceID. Крім того, потенційним крадіям доведеться чекати годину, перш ніж вони зможуть внести будь-які зміни.

Поки що Apple не розповіла, коли точно ця функція стане доступною, однак її тестування розпочалось ще в бета-версії iOS 17.3 у грудні. Раніше повідомляли про проблему у захисті, коли крадії, запам’ятавши пароль від вкраденого iPhone, могли заблокувати власникам доступ до AppleID.

Ввімкнувши Stolen Device Protection, користувачам необхідно буде використовувати FaceID або TouchID для підтвердження дій з фінансами, скидання налаштувань, зміни пароля тощо.

Крім того, якщо користувачі додаватимуть нові FaceID чи TouchID або ж вимикатимуть Find My, їм доведеться чекати годину, перш ніж зміни набудуть чинності. Проте, якщо виконувати ці дії у локаціях, де власники бувають часто, як от дім чи робота, затримки не буде.