Під час вчорашньої презентації Microsoft Developer Direct розробник Obsidian Entertainment (Neverwinter Nights 2, Fallout: New Vegas, The Outer Worlds) нарешті поділився досить детальною інформацією щодо свого нового проєкту, рольової гри від першої особи Avowed, дія якої відбувається в одному всесвіті з Pillars of Eternity.

У ході 7-хвилинної презентації гри розробник розповів про особливості бойової механіки. Вона також побудована на вигляді від першої особи, і гравець зможе органічно перемикатися між зброєю ближнього бою, магією та стрілецькою зброєю — це надасть йому можливість вибудувати власний стиль гри.

Також на прикладі побічного квесту розробник продемонстрував типовий для Obsidian підхід з варіантами його розв’язання без чіткого розділення на “добрий” та “поганий” вчинок, а артдиректор розповів, як його команда створює унікальний візуальний стиль Avowed.

Точна дата релізу поки не називається, розробник лише пообіцяв випустити гру восени цього року: Avowed з’явиться на ПК та Xbox Series X|S і стане доступною у Game Pass у день релізу.