Vodafone та Microsoft оголосили про 10-річне стратегічне партнерство, яке має на меті покращити цифрові послуги для понад 300 мільйонів споживачів, підприємств та організацій державного сектору у Європі та Африці.

Ця співпраця буде зосереджена на трансформації клієнтського досвіду Vodafone за допомогою генеративного штучного інтелекту Microsoft, масштабуванні керованої платформи зв’язку інтернету речей Vodafone та розробці нових цифрових і фінансових послуг, особливо для малих і середніх підприємств у Європі та Африці. Крім того, партнерство передбачатиме повну перебудову глобальної стратегії Vodafone щодо центрів обробки даних з переходом на Microsoft Azure.

Протягом наступного десятиліття Vodafone планує інвестувати $1,5 мільярда у хмарні сервіси та сервіси штучного інтелекту, розроблені спільно з Microsoft, які також використовуватимуть послуги зв’язку Vodafone. Важливим аспектом цього партнерства є інвестиції в керовану платформу зв’язку інтернету речей Vodafone, яка має стати окремим бізнесом до квітня 2024 року. Ця нова структура має на меті стимулювати зростання шляхом підключення більшої кількості пристроїв, транспортних засобів та машин.