YouTube посилює боротьбу з контентом, який «реалістично імітує» померлих неповнолітніх або жертв смертельних чи насильницьких подій, описуючи їхню смерть. Про це пише TechCrunch.

З цією метою платформа оновлює свою політику щодо переслідувань та кібербулінгу. З 16 січня вказаний контент почнуть видаляти з YouTube.

Такі дії пов’язані з тим, що деякі творці контенту використовують штучний інтелект, щоб надати неповнолітнім жертвам резонансних справ дитячий голос для опису того, що з ними сталося.

YouTube вдаватиметься не лише до видалення такого контенту. Порушники також отримуватимуть попередження та не зможуть завантажувати відео впродовж тижня. Після трьох попереджень канал користувача назавжди видалятимуть з YouTube.

Минулої осені стало відомо, що YouTube вимагатиме від авторів позначати контент, який виглядає реалістично та був створений за допомогою штучного інтелекту.

Тоді попереджалося, що нові правила стосуватимуться контенту, який створюють за допомогою інструментів ШІ для більш реалістичного відображення подій, які ніколи не відбувалися. Йдеться також про відео з людьми, які говорять або роблять щось, чого насправді не було.