YouTube вимагатиме від авторів позначати контент, який виглядає реалістично та був створений за допомогою штучного інтелекту. Відповідне оновлення політики набуде чинності наступного року, пише Bloomberg.

Очікується, що нові правила стосуватимуться контенту, який створюють за допомогою інструментів ШІ для більш реалістичного відображення подій, які ніколи не відбувалися. Йдеться також про відео з людьми, які говорять або роблять щось, чого насправді не було.

«Це особливо важливо у випадках, коли в контенті обговорюються делікатні теми, такі як вибори, поточні конфлікти та кризи в галузі охорони здоров’я або державні службовці», – пояснили в YouTube.

Невдовзі автори муситимуть виставляти відповідні мітки для такого контенту. Причому для відео на делікатні теми ці мітки будуть більш помітними. Якщо автори не маркуватимуть штучно створений контент, то YouTube може їх покарати. Приміром, може йтися про видалення контенту або призупинення монетизації.

YouTube

YouTube працюватиме з авторами перед запровадженням цієї політики, щоб переконатися, що вони розуміють нові вимоги. Також платформа розробить власні інструменти для виявлення порушень правил.

Крім цього, згодом компанія надасть користувачам змогу вимагати видалення створеного ШІ контенту, який імітує ідентифіковану особу. Така практика діятиме й для музичної індустрії, якщо відео міститимуть синтетичні голоси виконавців.

Недавно також повідомлялося, що YouTube тестує в своєму мобільному додатку нову кнопку «Відтворити щось» (Play something). Вона спрямовує користувачів до випадкових відео.