McAfee, компанія, що спеціалізується на створенні програм для захисту від шкідливого ПЗ, створила нову модель штучного інтелекту, яка може визначати аудіо діпфейки. Про це сповістили Apple Insider.

На хвилі постійного зростання популярності штучного інтелекту та інструментів, які дозволяються відтворювати голос та зовнішність відомих людей, інколи стає важко визначити, чи справді певна особа зробила ту, чи іншу заяву, й McAfee мають на меті спростити це.

Project Mockingbird, за словами компанії, в 90% успішно визначає фальшиве аудіо. Система використовує кілька моделей штучного інтелекту, які аналізують поведінку, контекст та категорії, щоб визначити наскільки правдивим є аудіо у відео.

«Завдяки новітнім можливостям виявлення штучного інтелекту, ми надамо клієнтам інструмент, який працює з точністю понад 90%, щоб допомогти людям зрозуміти їхній цифровий світ і оцінити ймовірність того, що вміст відрізняється від того, чим є насправді. Подібно до прогнозу погоди, який вказує на 70% ймовірність дощу та допомагає вам спланувати свій день, наша технологія надає вам інформацію, щоб приймати обґрунтовані рішення про те, чи контент є тим, чим він виглядає», — прокоментував Стів Ґробман, головний технічний директор компанії McAfee.