Марк Цукерберг особисто відхиляв ініціативи топменеджменту Meta щодо покращення психічного здоров’я підлітків, які користуються Facebook та Instagram. Про це свідчать документи, оприлюднені в межах судової справи проти компанії, пише CNN.

Відповідно до них, гендиректор Meta ігнорував або відсторонював топуменеджерів, які просили Марка Цукерберга посилити заходи для захисту понад 30 млн підлітків у США, які користуються Instagram.

Приміром, мільярдер наклав вето на ініціативу 2019 року щодо відключення б’юті-фільтрів в Instagram. Ця технологія у цифровий спосіб змінює зовнішній вигляд користувача на екрані та може зашкодити психічному здоров’ю підлітків, пропагуючи нереалістичні очікування від зовнішності.

Гендиректор Meta у відповідь на пропозицію повідомив своїм заступникам, що технологія має попит і що він не бачив «жодних даних» про шкоду від цих фільтрів.

Реагуючи на розсекречені документи, речник Meta Енді Стоун зауважив, що такі фільтри є широко розповсюдженими.

«Хоча фільтри існують на всіх основних соціальних платформах і камерах смартфонів, Meta забороняє ті, які безпосередньо рекламують косметичну хірургію, зміну кольору шкіри або екстремальну втрату ваги», – додав він.

Нагадаємо, що в США група з 42 прокурорів подала до суду на компанію Meta. Вони звинувачують її в тому, що функції Facebook та Instagram викликають залежність та орієнтовані на дітей та підлітків.