Команда проєкту журналістів та IT-спеціалістів KibOrg у співпраці з хакерами NLB зламали базу даних російського Альфа-Банку. Про це йдеться в повідомленні на сайті проєкту.

«Здобуто персональні дані понад 30 мільйонів клієнтів найбільшого приватного банку Росії. База даних містить інформацію про ПІБ, дату народження, номер рахунку та телефону клієнта, а також інші цікаві дані», – сказано в повідомленні на сайті KibOrg.

У якості підтвердження проєкт оприлюднив дані Михайла Фрідмана, його сина – Олександра Ожельського, а також Артемія Лебедєва, Тимура Юнусова (Тіматі) та Василя Вакуленко (Баста).

«Ми попросили нашого друга Євгена Вольнова подзвонити підсанкційному власнику Альфа-Банку і довідатися, що той думає про злам. Однак, схоже, що Фрідману все одно на своїх клієнтів. Мабуть, так само все одно й на те, що станеться з грошима російських вкладників», – додали в проєкті.

Здобутою інформацією KibOrg планує поділитися із зацікавленими журналістами-розслідувачами. Частину записів можна завантажити за посиланням.

Проєкт KibOrg займається розслідуванням злочинів росіян в Україні, викриває діяльність колаборантів та розвінчує російські фейки.