Завдяки фірмовому застосунку камери, смартфони Google Pixel є одними з найліпших пристроїв для мобільної фотографії. Нині за замовчуванням Google Camera є ексклюзивом для Google Pixel, якщо заплющити очі на кастомізовані версії, які зустрічаються й для інших смартфонів.

Видання Android Authority звернуло увагу на те, що цими вихідними назва застосунку змінилася на Pixel Camera. Це зайвий раз підкреслює ексклюзивність ПЗ для користувачів саме смартфонів Pixel.

До того ж список пристроїв, які підтримують новий застосунок, теж підкреслює, що Pixel Camera працюватиме лише зі смартфонами лінійки Google Pixel, які мають версію ОС не нижче за Android 14. Так само Pixel Camera зможе співпрацювати з Wear OS не нижче третьої версії та, звісно, обов’язковим підключенням саме до смартфонів Pixel.

Разом із назвою оновився й опис можливостей, де, наприклад, наголошують на функції Cinematic Blur, а також на окремих спроможностях саме Pixel 8 Pro, таких як 50-мегапіксельні світлини та режим Pro, який надає розширені налаштування під час роботи.