Під час конференції Citi, яка проходила на початку вересня, фінансовий директор Intel Девід Зінснер натякнув на можливий реліз Windows 12 у 2024 році. Про це повідомляє PC Gamer.

Розмовляючи про майбутнє Intel, Девід Зінснер згадав велике оновлення Windows і як це оновлення допоможе підняти продажі продуктів компанії. Він не використовував термін Windows 12, однак враховуючи всі попередні чутки та той масштаб, з яким Зінснер розповідав про оновлення, можна очікувати, що йдеться саме про нову версію операційної системи.

Також варто згадати, що наступна архітектура центрального процесора Intel, Meteor Lake, змінить те, як все працює всередині комп’ютера. По аналогії з Alder і Raptor Lake, які були оптимізовані для кращої роботи з Windows 11, Meteor Lake може розроблятися з думкою про Windows 12.

Поки що Meteor Lake анонсували лише для мобільних пристроїв й розповіли, що в ньому буде окремий процесор для задач пов’язаних зі штучним інтелектом. Це також резонує з чутками про те, що Windows 12 матиме чимало функцій основаних на ШІ.