Ми з незрозумілих причин пропустили цей анонс, але краще пізно, ніж ніколи, тим більше, що Neo Berlin 2087 виглядає доволі цікавим проєктом.

Neo Berlin 2087 – це детективна кіберпанківська action/RPG від першої/третьої особи, події якої розгортаються… так, у Новому Берліні у 2087 р. Автори кажуть, що надихалися кіберпанківською класикою, такою як Blade Runner та Ghost in the Shell (1995), але нам чомусь здається, що тут більше Deus Ex та Cyberpunk 2077. Ну і схожість назв з грою від CD Projekt Red тут точно не випадкова.

Автори обіцяють плавний перехід від FPS до TPS; емоціональну історію з важкими моральними дилемами; як прямолінійний, так і stealth підхід для розв’язання проблем; цікавий новий сетинг тощо. У трейлері можна побачити як бойові епізоди, так і розповідь про сюжет гри. Виглядає цікаво, але не варто завищувати сподівання, потім буде легше прийняти проєкт таким, яким він вийде.

Розробляє Neo Berlin 2087 берлінська студія Elysium Game Studio (а де ж наш київський кіберпанк від київської студії?!). Дата виходу – 2024 р. (дуже неправдоподібно), платформи – Windows ПК, PlayStation 5, Xbox Series X|S. Видавця у проєкта поки що нема. Зате вже є сторінка у Steam, додавайте до бажаного.