Пам’ятаєте автомобіль Acura ZDX? Це був великий купе-подібний кросовер, що мав цікавий дизайн, проте не мав потужного комерційного успіху. Але зараз компанія Acura намагається почати все з чистого аркуша – й пропонує Acura ZDX другої генерації. Але тепер вже як електромобіль.

Та ще й чималий: маємо 5-метрову довжину кузова та 3-метрова колісна база. А ще маємо дизайн у типовому стилі нових моделей Acura.

Цікаво, що електромобіль Acura ZDX відразу буде пропонуватись у двох версіях: A-Spec або Type S. Акумулятор однакових для двох (102 кВт·год та запас ходу до 523 км), але все решта відрізняється. Наприклад, Acura ZDX A-Spec зможе запропонувати задній або повний привод та потужність близько 340 «коней».

А ось спортивна версія Acura ZDX Type S пропонується лише з повним приводом та збільшеною потужністю – тут 500 «коней». Також передбачені гальма BREMBO та 22-дюймові колісні диски, адаптивна підвіска тощо.

В салоні Acura ZDX можемо бачити компактне 3-спицеве кермо, цифрову 11-дюймову панель приладів та сенсорний 11,3-дюймовий дисплей на передній панелі. Також зверніть увагу на окремий блок клімат-контролю та червоне декоративне підсвічування. Напевно, що версія Type S також отримає й спортивні сидіння.

Продажі електромобіля Acura ZDX стартують на самому початку 2024 року. Вартість вже відома: версія Acura ZDX A-Spec буде коштувати від $60 тис., а ось Acura ZDX Type S оцінюється мінімум від $70 тис.