Український розробник мобільних ігор Саша Козлов, який раніше створив «Кобза» та «Гра Слів», анонсував нову гру. Це – головоломка українською під назвою «Лагода». Про це її автор написав у Facebook.

Нова гра є безплатною, вона доступна на iOS і Android.

«Як запевняє дещо пафосний опис застосунку, рівні Лагоди допомогли створити Тарас Шевченко, Леся Українка та інші видатні українські поети. Річ у тому, що кожен рівень Лагоди – це вірш. Хитрі алгоритми його псують, а задача гравця – виправити всі помилки і відтворити оригінальний текст», – написав Саша Козлов.

За його словами, в бібліотеці гри більш ніж 30 авторів і понад 400 віршів. Проєкт орієнтований, зокрема на дві групи людей – тих, хто любить читати вірші, і тих, хто не любить.

«Лагода задумувалась як спокійна, медитативна гра. Ця головоломка не кидає вам виклик, вона просто хоче допомогти вам розслабитися. Багато уваги приділено звуковим ефектам і атмосфері, на вас не давить жодний таймер, звідусіль не вистрибують рекламні банери. Їх узагалі у грі немає. Я подумав, що реклама умовного казино погано поєднується з українською поезією», – зауважив розробник.

Він також додав, що в «Лагоді» напрочуд зручний інструментарій для поширення віршів: їх навіть можна трошки розфарбувати перед відправленням у соцмережі. Підтримати проєкт можна, розказавши про нього друзям.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року Саша Козлов представив гру в слова – «літералі». Навесні вона стала доступна на Android та англійською мовою.