Кевін Митник, який колись був одним із найбільш розшукуваних комп’ютерних хакерів в США, помер у віці 59 років. Про це повідомляє The New York Times із посиланням на прессекретаря компанії KnowBe4 Кеті Уоттман.

Причиною смерті стали ускладнення від раку підшлункової залози. За даними Меморіальної каплиці і кладовища короля Девіда в Лас-Вегасі, він проходив лікування в медичному центрі Пітсбурзького університету після того, як йому поставили діагноз більше як рік тому.

Кевін Митник став найбільш відомим завдяки серії злочинів у 1990-х роках, пов’язаних із викраденням тисяч файлів даних і номерів кредитних карток із комп’ютерів у США.

Він використовував свої навички для проникнення в національні телефонні та мобільні мережі, завдаючи шкоди урядовим, корпоративним та університетським комп’ютерним системам. На той час слідчі називали його «найбільш розшукуваним» комп’ютерним хакером у світі.

У 1995 році ФБР затримало Митника та звинуватило його у незаконному використанні пристрою доступу до телефонної мережі та комп’ютерному шахрайстві. Згодом він визнав себе винним в межах угоди з прокуратурою і був засуджений до 46 місяців ув’язнення.

Йому також було заборонено користуватися комп’ютером або мобільним телефоном без дозволу офіцера з пробації протягом трьох років після звільнення.

Відбувши тюремне ув’язнення за проникнення в корпоративні комп’ютерні мережі, він вийшов на волю у 2000 році та розпочав кар’єру консультанта з питань безпеки, письменника та оратора.