Міністерство економіки та Міністерство цифрової трансформації працюють над механізмом електронного бронювання. Про це заявив заступник міністра економіки Ігор Фоменко, повідомляє Укрінформ.

«Крок, який ми зараз робимо, з урахуванням такого великого обсягу роботи, – це будуємо разом з Мінцифри умовно «єБронювання». Попередньо, те що ми проговорюємо з Мінцифри, це буде послуга, де підприємство буде створювати свій кабінет, заходити, вводити дані військово-облікової спеціальності, дані працівників, автоматично з Пенсійного фонду та Податкової буде підтягуватись вся необхідна інформація. І потім, ледь не автоматично, якщо немає обмежень, буде видаватися електронне бронювання», – сказав він під час зустрічі Європейської Бізнес Асоціації з представниками Мінекономіки.

За його словами, цей електронний документ міститиме QR-код – його можна буде роздрукувати. Це буде підтвердженням бронювання людини.

«Думаю, що на все це піде десь три місяці, тому що це повністю буде руйнувати діючий алгоритм бронювання. І 76-ту постанову теж будемо повністю переписувати з урахуванням того, що це буде діджиталізований процес», – зазначив Ігор Фоменко.

Також заступник міністра підкреслив, що понад 500 тис. військовозобов’язаних уже заброньовано. Крім цього, понад 4 тис. підприємств визначено критично важливими без врахування тих, які визначають обласні військові адміністрації.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві економіки працюють над питанням, щоб зробити ФОП і гіг-спеціалістів доступними для бронювання від мобілізації.