Корпорація Apple придбала американський стартап Mira, який займається розробкою гарнітур доповненої реальності для інших компаній та американських військових. Про це пише The Verge.

«Apple час від часу купує менші технологічні компанії, і ми, як правило, не обговорюємо нашу мету або плани», – заявив технологічний гігант.

Судячи з усього, в рамках цієї угоди Apple найняла щонайменше 11 співробітників Mira.

«Із нетерпінням чекаю на наступну главу Mira в Apple :), – написав в Instagram генеральний директор стартапу Бен Тафт. – 7-річний шлях від кімнати в гуртожитку до поглинання».

Військові контракти Mira включають угоду з ВПС США та угоду з ВМС на суму понад $702 тис. Вона передбачає, що військові пілоти на базі Тревіс використовуватимуть гарнітуру Prism Pro від стартапу для відображення, зокрема інструкції з експлуатації пілотажного обладнання.

Ще один контракт Mira уклала з Nintendo World, яка використовує її гарнітури для Mario Kart у своїх тематичних парках в Японії та лос-анджелеській студії Universal Studios. Гарнітура Mira відображає віртуальних персонажів і предмети з гри, щоб доповнити атракціон під час проходження його користувачами.

Раніше Apple презентувала гарнітуру доповненої та віртуальної реальності (AR/VR) Vision Pro. Її основний фокус не стільки в тому, щоб занурити користувача у віртуальну реальність, скільки в розширенні його можливостей завдяки поєднанню реального світу з цифровим. Вартість гарнітури – $3499.