Компанія Meta продовжує накачування соціальної мережі Instagram рекламою. Скоро рекламодавці зможуть розміщатися й в пошуку. Так, відкривши пост з пошуку й прокручуючи наступні публікації, користувач побачить й рекламні пости (така ж механіка, як з переглядом в рекомендаціях чи профілях користувачів зараз).

Наразі компанія вже тестує такий спосіб демонстрації додаткової реклами з обраними рекламодавцями, а ширший запуск планується найближчими місяцями.

Таким чином рекламодавці зможуть отримати більші охоплення, коли користувачі шукатимуть бізнес, продукти чи інший контент. Instagram підтвердив виданню TheVerge, що це стосуватиметься «всіх пошукових запитів, які підпадають під нашу спільноту та рекомендації».

Але це ще квіточки, адже в списку експериментів компанії також є дещо новеньке — Reminder ads.

Reminder ads, які пропонуються всім рекламодавцям як опція для стрічки, допомагають рекламодавцям підвищити обізнаність, передбачити та врахувати майбутні моменти. Люди можуть обирати зручні нагадування та отримувати три сповіщення з Instagram — за день до події, за 15 хвилин до неї та в момент її проведення.

Так, Instagram зможе надсилати сповіщення з нагадуваннями. Таким чином «компаніям спростять анонсування, нагадування та сповіщення людей про майбутні події чи запуски, які можуть їх зацікавити».

На думку Instagram, таким чином користувачі зможуть «відкривати для себе нові бренди, продукти або майбутні події». А от що з цим робити користувачам, які в цьому не зацікавлені, поки що невідомо.