Компанія Counterpoint Technology Market Research опублікувала звіт, згідно з яким лише складові деталі iPhone 14 Pro Max збільшили свою ціну на 3,7%, порівняно з iPhone 13 Pro Max роком раніше. 

Таким чином, iPhone 14 Pro Max зі 128 ГБ в накопичувачі та підтримкою mmWave обходиться компанії у $474, тоді як модель без додаткового хардверу коштує $454. Врахувавши, що перших варіантів 44%, у звіті підбили середню вартість у $464, що є 3,7% різниці з попередньою моделлю аналогічної комплектації.

Додатково вказується, як саме змінився баланс вартості між різними компонентами. А тут також є деякі відмінності, адже й можливості нових моделей відрізняються.

Наприклад, чипи A16 Bionic тепер зроблені за 4-нанометровим техпроцесом, а не 5, ще й мають 16 млрд транзисторів, а не 15. Виготовлення такого чипа додає $11 у витрати. Збільшення пікової яскравості дисплея та додавання функції Always-On також вплинули й на вартість дисплеїв. 

Камери загалом теж додали $6,3, адже основний сенсор збільшив роздільну здатність у чотири рази (до 48 МП), ще й оновив систему стабілізації sensor-shift, а фронтальна камера тепер використовує оптику з 6 лінз, а не 5.

Цікаво, що при цьому вартість складових стільникового зв’язку займає меншу долю загальної вартості, ніж раніше.

Складові iPhone 14 Pro Max вартують на 3,7% дорожче, ніж для попередньої моделі

Серед іншого у звіті зазначається, що компанія продовжує оптимізувати витрати, закуповуючи складові у різних постачальників. Для прикладу, NAND-чипи замовляють у KIOXIA та SanDisk, а оперативну пам’ять — у SK hynix, Samsung та Micron. Компанії Cirrus Logic, Goertek, Knowles та AAC розробляють відповідні аудіокомпоненти, а TI та ST Micro пропонують керування батареєю.