За інформацією одеського Телеграм-каналу «Думская», що отримана від неофіційних джерел, біля острова Зміїний горить фрегат ВМФ Росії «Адмірал Макаров», третій із найновіших фрегатів проєкту 11356Р/М. Є висока ймовірність, що він був пошкоджений українською протикорабельною ракетою «Нептун».

Фрегат «Адмірал Макаров» – один з найновіших бойових кораблів російського флоту, що був закладений у 2012 р. і наприкінці 2017 р. прийнятий до складу Чорноморського флоту РФ. «Адмірал Макаров», як і інші кораблі проєкту 11356Р/М (класу «Адмірал Григорович») несе ракетне озброєння, 8 ракет П-800 «Онікс» (протикорабельні), або 8 крилатих ракет «Калібр» – тих самих, якими рашисти завдають удари по містах України.

Російський фрегат «Адмірал Макаров» горить біля острова Зміїний. Ймовірно пошкоджений українською ракетою «Нептун»

Раніше надходила так і не підтверджена офіційно інформація, що корабель того самого класу «Адмірал Ессен», прийнятий до складу флоту у 2016 р., був уражений ракетою «Нептун» біля Одеси 3 квітня 2022 року.

Не зовсім зрозуміло, що фрегат «Адмірал Макаров» робив біля острова Зміїний (пуски ракет можна здійснювати з набагато більшої відстані), але останнім часом цей маленький клаптик української землі у Чорному морі стає новою Чорнобаївкою для російського флоту. Що ж, ми не проти.

Російський фрегат «Адмірал Макаров» горить біля острова Зміїний. Ймовірно пошкоджений українською ракетою «Нептун»

Будемо чекати офіційного підтвердження й супутникових знімків, та сподіватися, що «Адмірал Макаров» піде торованим крейсером «Москва» шляхом – на йух, й Україна отримає ще один об’єкт культурної спадщини.

Слава ЗСУ! Слава ВМС України!