Amazon представила власний генератор зображень на основі штучного інтелекту, долучаючись до технологічних гігантів і стартапів, які це вже зробили. Компанія представила розробку під час заходу re:Invent 2023  в Лас-Вегасі, пише TechCrunch.

Генератор зображень має назву Titan Image Generator та вже доступний для попереднього перегляду клієнтам підрозділу хмарний обчислень Amazon Web Services на платформі Bedrock. Він здатний створювати нові зображення та змінювати існуючі.

Titan Image Generator був навчений на «різноманітних наборах даних», хоча компанія не конкретизувала, звідки саме вони були взяті і чи отримала вона дозвіл на навчання від усіх авторів.

Titan Image Generator 2

З-поміж іншого, генератор зображень включає вбудовані засоби для зменшення токсичності та упередженості. Також зображення, які створюватимуть за його допомогою, міститимуть невидимі водяні знаки.

Нагадаємо, що під час заходу в Лас-Вегасі Amazon також анонсувала чип Trainium2 для навчання систем ШІ, процесор Graviton4 та чат-бот під назвою Amazon Q для корпоративних клієнтів.