Amazon.com Inc. представила чат-бот під назвою Amazon Q. Він орієнтований на корпоративних клієнтів та має допомогти їм шукати інформацію, писати код і переглядати бізнес-показники. Про це пише Bloomberg.

Гендиректор підрозділу хмарний обчислень Amazon Web Services (AWS) Адам Селіпські під час заходу re:Invent у Лас-Вегасі заявив, що існуючі чат-боти на основі штучного інтелекту «справді надзвичайно корисні для споживачів». Але, на його думку, вони багато з чим не справляються на роботі.

Q частково навчався на внутрішньому коді та документації AWS. Він буде доступний для розробників, які використовують хмарний сервіс компанії. Крім цього, Q буде доданий до сервісу бізнес-аналітики Amazon, а також програм для працівників колл-центру та менеджерів із логістики.

Чат-бот можна буде налаштувати таким чином, щоб він враховував корпоративні дані або профіль окремої людини. Спершу вартість Q складатиме $20 за користувача на місяць.

Раніше також стало відомо, що Amazon інвестує мільйони доларів у навчання амбітної великої мовної моделі (LLM) на основі штучного інтелекту, сподіваючись, що вона зможе конкурувати з моделями від OpenAI та Alphabet. Модель під кодовою назвою Olympus має 2 трлн параметрів.