Компанія Figma, найбільш відома завдяки однойменному онлайн-сервісу розробки інтерфейсів та прототипування, анонсувала набір інструментів зі штучним інтелектом для інтерактивної дошки FigJam. Про це пише The Verge.

Набір називається FigJam AI, а його мета полягає у створенні готових шаблонів для планування проєктів на дошці для спільної роботи. У підсумку це дозволяє дизайнерам скоротити час на підготовку проєктів та зосередитися на більш нагальних завданнях.

Із 7 листопада FigJam AI став доступним у відкритій бета-версії англійською мовою. Поки ШІ-інструменти безплатні для всіх клієнтів. Щоправда, поки невідомо, чи лишатимуться вони такими й надалі.

FigJam AI містить кілька інструментів: Generate, Sort та Summarize. Вони допоможуть в організації різних етапів підготовки до роботи – приміром, запропонують шаблони інструментів для організації сеансів мозкових штурмів. Також вони відсортують та швидко зведуть інформацію зі стікерів, які команда використовує під час таких штурмів.

Співзасновник і генеральний директор Figma Ділан Філд також заявив, що компанія розглядає й інші розробки, пов’язані зі штучним інтелектом.