Кілька тайванських технологічних компаній допомагають Huawei Technologies Co. розбудовувати інфраструктуру для таємної мережі заводів з виробництва мікросхем на півдні Китаю. Про незвичну співпрацю пише Bloomberg.

Йдеться одразу про кілька таких проєктів у китайському місті Шеньчжень. За інформацією видання, в них беруть участь підрозділи компаній Topco Scientific Co., L&K Engineering Co. та United Integrated Services Co.

Ще одна тайванська компанія – Cica-Huntek Chemical Technology Taiwan Co. – повідомила на своєму сайті про виграш контрактів на будівництво систем постачання хімікатів для двох китайських виробників мікросхем – Shenzhen Pensun Technology Co. і Pengxinwei IC Manufacturing Co. Обидві компанії визнані такими, що працюють з Huawei над створенням потужностей з виробництва чипів і внесені до чорного списку США.

Така співпраця може викликати негативну реакцію Тайваню, який готується до виборів у січні наступного року. Чимало питань це викликає з урахуванням того, що Китай регулярно погрожує Тайваню військовими діями.

Раніше повідомлялося, що технологічний сектор Китаю справді потерпає від санкцій США на продаж чипів.