Компанія Dolby представила нову функцію під назвою Dolby Atmos FlexConnect, призначену для покращення якості звуку шляхом об’єднання динаміків телевізора з будь-якими бездротовими колонками в кімнаті. Ця технологія дебютує на телевізорах TCL у 2024 році. FlexConnect має на меті оптимізувати звук на основі планування кімнати та розташування колонок, звільняючи користувачів від обмежень, пов’язаних з розміром кімнати, розташуванням меблів та розеток.

FlexConnect інтелектуально калібрує кожну колонку в кімнаті відповідно до динаміків телевізора, створюючи індивідуальний звуковий профіль Dolby Atmos, як зазначено, унікальний для будинку кожного користувача. Технологія використовує акустичне мапування за допомогою мікрофонів всередині телевізора, щоб визначити місцезнаходження кожного динаміка і виконати калібрування звуку.

Ця функція не просто підсилює центральний канал, вона налаштовує звук для кожного динаміка, в тому числі й для тих, що знаходяться всередині телевізора. Наприклад, якщо пара колонок знаходиться в передній частині кімнати, FlexConnect може налаштувати звук так, щоб телевізор відтворював більшу частину діалогів, а колонки — решту передньої звукової сцени. Якщо колонки розташовані в глибині кімнати, телевізор буде відтворювати діалоги та звуки, які повинні надходити спереду.

Одним з важливих аспектів Dolby Atmos FlexConnect є його потенціал для сумісності. На відміну від Q-Symphony від Samsung та Acoustic Center Sync від Sony, які потребують сумісних саундбарів та телевізорів від однієї компанії, FlexConnect може бути відкритим для виробників для інтеграції. Це означає, що користувачі, наприклад, можуть об’єднати телевізор TCL із саундбаром Sennheiser.