Компанія Google оголосила, що повідомлення RCS (Rich Communication Services) у додатку «Повідомлення» на Android-смартфонах тепер за замовчуванням будуть повністю наскрізно шифруватися. Це важливе оновлення гарантує, що повідомлення залишатимуться приватними, захищеними як від Google, так і від операторів зв’язку.

Окрім того, Google також повідомив, що групові чати в «Повідомленнях» тепер також підтримують наскрізне шифрування. Компанія натякала на це вдосконалення ще минулого року, а початкове розгортання наскрізного шифрування для індивідуальних повідомлень розпочалося наприкінці 2020 року.

Google наполегливо просуває RCS, позиціюючи його як конкурента iMessage від Apple і його культових «синіх бульбашок». Протягом тривалого часу функція наскрізного шифрування в усіх чатах iMessage відрізняла його від Повідомлень Google. З цим оновленням вони зрівнялися з iMessage в плані шифрування.

RCS має низку переваг над традиційними SMS, таких як індикатори набору тексту, індикацію прочитання та можливість обмінюватися фотографіями та відео у високій роздільній здатності.

Однак, попри зусилля Google, Apple ще не прийняла RCS. Якби Apple перейшла на це стандарт, зв’язок між пристроями Android та iPhone міг би значно покращитися. Але для Apple закрита система повідомлень iMessage є одним зі способів утримувати користувачів на iPhone.