Застосунки мап нині дуже спрощують сучасне життя. Вони не лише допомагають зорієнтуватися в незнайомій місцевості, але й знайти, наприклад, певні локації та заклади, графіки їх роботи, контакти, відгуки тощо. Але великих гравців на цій арені не так багато, й використання їх API не є безплатним.

Тож Amazon, Meta, Microsoft та TomTom наприкінці минулого року заснували Overture Maps Foundation — оупенсорс-проєкт, який надасть дані для розробників мап, чим може значно допомогти в розробці конкурентів Google Maps чи Apple Maps.

На це звернуло увагу видання TheVerge.

«Набір даних Places, зокрема, представляє основний, раніше недоступний відкритий набір даних, який має потенціал для картографування всього: від нових великих і малих підприємств до стихійних вуличних ринків, розташованих у будь-якій точці світу. Overture планує налагодити широку співпрацю, яка дозволить створити та підтримувати актуальну, всеосяжну базу даних POI (places of interest)», — коментує виконавчий директор Overture Марк Пріоло.

Перший датасет вже готовий. Він містить понад 59 мільйонів визначних місць, дані про будівлі, транспортні мережі та адміністративні кордони. Зацікавлені розробники вже можуть ознайомитися з даними, завантаживши їх з сайту Overture.