У Києві судитимуть групу шахраїв, які на продажі неіснуючих товарів ошукали громадян на 1,5 млн грн. Про це повідомляє Департамент кіберполіції в Telegram.

«Пʼятеро осіб займалися інтернет-шахрайством з 2022 року. Вони використовували три сайти інтернет-магазинів, через які заволоділи грошима громадян під виглядом продажу побутової техніки та електроніки. Вони отримали передоплату за замовлення і не здійснювали відправлень товарів. У такий спосіб учасники групи ошукали 154 особи. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить близько 1,5 мільйона гривень», – йдеться в повідомленні.

Фігурантам оголосили підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідчі завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні, обвинувальний акт направлено до суду.

«Оперативний супровід кримінального провадження здійснювали співробітники Управління протидії кіберзлочинам Києва під процесуальним керівництвом Солом’янської окружної прокуратури міста Києва», – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що недавно співробітники Служби безпеки запобігли передачі до рф оборонної інформації, яка циркулює в одній з обласних військово-цивільних адміністрацій України.