Ще один цікавий рестомод, проте цього разу електричний та концептуальний – тобто, він не має шансів навіть на дрібносерійне втілення. Проте виявляється дуже цікавим: адже концепт-кар Audi EP4 Concept дуже схожий на ЗАЗ-966/968 Запорожець!

Але почекайте: це Запорожець схожий на автомобіль NSU Prinz 1961-1973 років. В певний час своєї історії компанія NSU увійшла до складу Audi, а колишньому заводу NSU зараз виповнюється 150 років. Ось саме на честь святкування ювілею і було створено концептуальний рестомод Audi EP4 Concept.

За основу взяли модель NSU Prinz 1971 року, проте її нутрощі повністю замінили з урахуванням сучасних реалій та напрацювань. Наприклад, замість традиційного двигуна тут встановлено електромотор від Audi e-tron: так концепт отримав чималу потужність 176 кВт або 240 «коней». Для живлення мотора використаний акумулятор від автомобіля Audi Q7 PHEV. До речі, акумулятор приховано під переднім капотом, де у оригінальної моделі та «Запорожця» був багажник.

Крім того, використані елементи підвіски та гальмівної системи від Audi А1, встановлені нові фари та ліхтарі, додано спойлери для покращення аеродинаміки. Й так вдалось створити концепт Audi EP4 – або справжній «Запорожець мрії» пересічного підлітка 1980-х років. Чи не так?!