Xiaomi SU7, перша спроба Xiaomi створити власний електричний автомобіль, має свої успіхи, як от вже понад 70 тисяч замовлень, а протягом року компанія планує продати 100 тисяч, але без проблем не обійшлося.

Користувач Apple Destroyer у X опублікував тред з вирізками зі сюжетів China Insider з Девідом Чжаном і China Observers на YouTube про проблеми Xiamoi SU7. Перша проблема полягає у тому, що авто не має механічного відкриття замка дверей, він лише електронний і не розблоковується, якщо Xiamoi SU7 втрачає живлення, що може статися під час аварії.

Також є скарги на погану якість матеріалів та проблеми з подушкою безпеки, яка не спрацювала під час однієї з найгірших аварій, у яку потрапила SU7 з випуску. Система автоматичного паркування працює надто швидко, що може спричиняти шкоду автомобілю.

Авто також має проблеми з гальмами. Через маленькі гальмівні колодки звичайне гальмування, у тому числі екстрені, зробити дуже важко. Машину починає заносити, що також спричиняє аварії.

Загалом під час першого запуску Xiaomi SU7 часто потрапляла в аварії. У медіа зауважують, що компанія була більше зосереджена на маркетингу, ніж на тому, щоб довести авто до хорошого стану.

Крім того, виглядає так, наче компанія зекономила на багатьох аспектах Xiaomi SU7. Компанія обіцяла, що антикорозійна фарба триматиметься 12 років, проте у деяких випадках фарба відшаровується протягом кількох днів. Компанія також зекономила на звукоізоляційному склі, яке тут одношарове, через що шумоізоляція авто гірша за моделі цього класу.