Для багатьох хлопчаків та чоловіків суперкар Lamborghini Diablo з 1990-х років є справжньою мрією. Але чи можна мрію зробити ще краще? Компанія Eccentrica вважає, що «так»!

Ось нещодавно було представлено рестомод Lamborghini Diablo Eccentrica: це коли береться відомий автомобіль з минулого й оновлюється завдяки сучасним технологіям, але зі збереженням оригінального стилю. Що ж, в новітньому суперкарі-рестомоді стиль Diablo пізнається миттєво!

Проте й роботи компанії Eccentrica чимало. Металевий кузов зміцнений, зовнішні панелі виконані з вуглепластику, додано 19-дюймові колісні диски замість 17-х в оригіналу. Проте чи не найбільшою зміною можна вважати складні канали повітрозбірників, що прикрашають задню частину автомобіля.

Це й справді дуже важливо, адже нехай двигун V12 5.7 залишився загалом незмінним, проте він був дещо «прокачаний». Так, нова паливна система та розподільчі вали з іншими напрацюваннями дозволили збільшити потужність з 492 к.с. до 550 «коней»! А великому двигуну, як відомо, потрібно багато повітря.

Крім того, чимало попрацювали й з фарами. Відтепер вони побудовані на основі світлодіодів, а захисні кришки можуть встановлюватись у декілька положень – повністю відкриваючи фари або лише тонку смужку денних ходових вогнів. Серед інших змін: нова підвіска, більш потужні гальма BREMBO, 6-ступенева «механіка», самоблокований задній диференціал (тут задній привод), розширені колісні арки.

Крім того, істотно змінився й салон автомобіля. Наприклад, панель приладів зроблена на основі точкових дисплеїв, використана алькантара та алюміній, а покриття сидінь виконано в горизонтальну смужку – адже стиль головний!

Зрештою вийшов чудовий рестомод, згодні?! Лише одна проблема – потрібно мати оригінальний Lamborghini Diablo та ще 1,2 млн євро, аби сплатити роботу компанії Eccentrica. Загалом заплановано зробити 19 таких автомобілів.