120 капсул із кремованими людськими останками були знайдені після того, як над пустелею Нью-Мексико вибухнула ракета Up Aerospace, що мала в тому числі послугувати для панахиди в космосі. Про це пише Gizmodo.

Компанія Up Aerospace запустила суборбітальну ракету в понеділок о 12:45 за східним часом. Вона несла понад десять студентських експериментальних вантажів для NASA та кремовані останки астронавта та хіміка, чиї родини вирішили відправити їх на суборбітальну поминальну службу. Але аномалія за кілька секунд після зльоту ракети призвела до її вибуху.

В меморіальній службі Celestis повідомили, що кремований прах вдалося знайти. Останки знову відправлять в космос після розслідувань та запровадження необхідних виправлень.

«Всі 120 капсул знаходяться в безпеці в руках персоналу, який запускав ракету, і будуть повернуті нам в очікуванні наступного польоту», – розказав співзасновник і генеральний директор Celestis Чарльз Чафер.

Нагадаємо, що місія Celestis Aurora Flight включала кремовані останки астронавта NASA Філіпа К. Чепмена, який помер у квітні 2021 року, а також хіміка Луїзи Енн О’Дін.