10 травня відбудеться традиційна конференція для розробників Google I/O, на якій має бути багато цікавих новин від компанії з Маунтін-В’ю. Зокрема, очікуємо побачити нову версію операційної системи Android, нововведення, які стосуються сервісів Google, а також нові гаджети: майбутню флагманську лінійку Pixel 8, складаний смартфон Pixel Fold, планшет Pixel Tablet та бюджетну модель Pixel 7a.

Раніше очікувалось, що Pixel 7a надійде у продаж в червні, приблизно через місяць після конференції I/O. Втім, нові дані свідчать про те, що новинку почнуть поставляти в роздрібні магазини впродовж найближчих двох тижнів. Старт продажів має відбутися наступного дня після заходу від Google – 11 травня.

Якщо поглянути на минулі роки, лінійка Pixel 3a була випущена одразу після анонсу на Google I/O 2019. Наступного року пандемія COVID-19 сплутала всі карти, через що компанія перенесла випуск Pixel 4a на серпень. Реліз Pixel 5a теж відбувся у серпні. А ось Pixel 6a надійшов у продаж в липні, через два місяці після анонсу.

Щодо Pixel 7a, смартфон буде доступний у трьох кольорах: чорному, білому та блакитному. Девайс отримає чипсет Tensor G2, покращені камери, бездротову зарядку та 90 Гц дисплей. Разом з тим, очікується, що вартість Pixel 7a теж виросте – до $499 (на $50 у порівнянні з попередником).