Google випустив першу з чотирьох запланованих публічних бета-версій Android 14, після двох попередніх для розробників. Ця бета-версія тепер доступна для встановлення на підтримувані пристрої Pixel, починаючи з Pixel 4a 5G.

Важливо зазначити, що бета-версії Android призначені для розробників, які хочуть протестувати свої додатки з новою версією, а також для користувачів, які не можуть чекати на стабільний реліз, оскільки в ньому можуть бути помилки та проблеми.

З точки зору нових функцій, у цій бета-версії не так багато значних змін, але є два помітних оновлення користувацького інтерфейсу.

Перше – це нова стрілка «назад», яка тепер більш помітна при взаємодії із застосунком, що має на меті покращити розуміння та корисність жесту. Ця стрілка буде підлаштовувати колір під шпалери користувача або тему пристрою, забезпечуючи цілісний візуальний досвід.

Перша бета-версія Android 14 поки не принесла значних змін

Ще одне оновлення полягає в тому, що розробники тепер можуть додавати власні дії до стандартного інтерфейсу «Поділитися», а сам він стане розумнішим в тому, як ранжує дії та застосунки для того, що даними з однієї програми було зручно поділитися в іншу.

Крім того, в першій бета-версії Android також з’явилися мовні налаштування додатків і раніше анонсовані налаштування конфіденційності від Google.

Більш детальна інформація про те, що нового в Android 14, включаючи функції, орієнтовані на користувача, очікується на майбутньому заході Google I/O наступного місяця. Поки що схоже, що це буде еволюційний реліз з невеликими оновленнями.