Компактність смартфонів вже тривалий час наче ігнорується багатьма виробниками. Але є чудові приклади, коли смартфони отримують порівняно менші екрани, відповідно й менші корпуси, та все одно мають непогані продажі. Pixel вже мав досвід невеликого зменшення, яке, судячи з даних Росса Янга, керівника Display Supply Chain Consultants, ще не зупинилося.

Минулого року Google Pixel 7 вийшов з діагоналлю дисплея у 6,3 дюйма, що було зовсім трохи менше за Pixel 6, який мав 6,4. А от Pixel 8 цього року може отримати діагональ у 6,16 дюйма, лише збільшивши різницю з Pro-версією смартфона. Це, звісно, не драматична зміна розміру, але все ж дозволить зробити пристрій ще компактнішими та зручнішим у повсякденному використанні.

Для кращого порівняння, можна пригадати декілька прикладів невеликих смартфонів, серед яких є Apple iPhone 14 та Samsung Galaxy S23, дисплеї яких мають по 6,1 дюйма, а також ASUS Zenfone 9 з ще меншим 5,9-дюймовим екраном. І порівняно з більшими навіть на декілька десятих дюйма дисплеями, згадані приклади дійсно можна назвати компактнішими.

Також пан Янг зазначає, що діагональ екрана у Pixel 8 Pro залишиться без змін і збереже 6,7 дюйма. Виготовлення дисплеїв для нових моделей почнеться вже в травні.