Останнім часом Google намагається активно розширювати свою екосистему пристроїв. Продовжують з’являтися різні гаджети для розумного дому, нарешті офіційно презентовано смартгодинник Pixel Watch, а вже наступного року до них має приєднатися планшет Pixel Tablet. Вперше компанія показала його ще навесні, під час конференції I/O 2022, а під час заходу Made By Google розказала трохи більше про особливості цього девайса.

Планшет буде працювати під управлінням нового чипсету Tensor G2, що встановлений у смартфонах Pixel 7 і 7 Pro. Тож можна розраховувати на швидку роботу функцій, пов’язаних із машинним навчанням, наприклад голосовими командами асистента, редагування фото тощо.

Google Pixel Tablet – смарт-дисплей і планшет 2-в-1

Корпус Pixel Tablet виготовлено з алюмінію, який покрито нанокерамічним матеріалом, що нагадує фактуру порцеляни. Планшет буде доступний у різних кольорах, причому відрізнятись буде і колір рамки навколо дисплея. Сам же екран буде мати “високу роздільну здатність” і підтримуватиме роботу зі стилусом.

Google Pixel Tablet - смарт-дисплей і планшет 2-в-1

Напевно, найцікавішою особливістю Pixel Tablet є спеціальна док-станція, яка фактично перетворює планшет на смарт-дисплей. Гаджет під’єднується до станції за допомогою магнітних конекторів, візуально нагадуючи Nest Hub Max. Док-станція не тільки підзаряджає планшет, але й має вбудовані динаміки.

Google поки не називає вартість Pixel Tablet, а також не уточнює дату його випуску, лише зазначаючи, що планшет з’явиться на ринку у 2023 році.